Rada Wojewódzka 26.11.2016 r.

dodano 2016-11-26 11:22 w kategorii: Wojewódzkie

W dniu 26 listopada 2016 r. odbyło się posiedzenie Podlaskiej Rady Wojewódzkiej Sojuszu Lewicy Demokratycznej z udziałem Przewodniczącego SLD Włodzimierza Czarzastego i Sekretarza Generalnego Marcina Kulaska.
Rada przyjęła rezygnację, kolegi Krzysztofa Bil-Jaruzelskiego z funkcji Przewodniczącego Rady Wojewódzkiej w Białymstoku. Zgodnie ze statutem Rada postanowiła zwołać Konwencję Wojewódzką na dzień 28 stycznia 2017 r.
Podlaska Rada Wojewódzka podziękowała Krzysztofowi Bil-Jaruzelskiemu za  pięć lat  intensywnej pracy..

Na konferencji prasowej  Przewodniczący SLD Włodzimierz Czarzasty odniósł się do propozycji rządu o obniżce wysokości emerytur mundurowych. Zapowiedział , że SLD "odkręci" te zmiany, jeśli będzie miał wpływ na rządzenie. - Uważam za skandal to, co w tej chwili proponuje rząd i co dotyczy pracowników służb mundurowych. Mówię o ograniczeniach ich emerytur.Nie zgadzamy się na podział Polski na tych, którzy żyli zawodowo do 1989 roku i po 1989-ym roku. Będziemy bronili wszystkich, a wszystkich to również tych, którzy byli aktywni zawodowo nawet jeden dzień do 1989 roku.