Arkadiusz Waszkiewicz

Moje zainteresowanie polityką pojawiło się wraz z zawłaszczeniem polskiej sceny politycznej przez prawicowy POPiS.
Wrażliwość społeczna, liberalna otwartość na kwestie światopoglądowe oraz spojrzenie na rolę państwa w polityce, spowodowały, że swoje sympatie ulokowałem w Sojuszu Lewicy Demokratycznej.

Jako młody człowiek, żyjący w regionie dość niegościnnym wobec lewicowej ideologii, zapragnąłem działać. Z grupą znajomych odtworzyliśmy powiatowe struktury Federacji Młodych Socjaldemokratów w Bielsku Podlaskim. I potem się zaczęło!
Zaraz po uzyskaniu pełnoletniości, pierwszą dorosłą decyzją było wypełnienie deklaracji przynależności do Sojuszu.
Zaangażowanie w sprawy partii oraz lokalna aktywność spowodowały, że wiosną 2012 roku, dzięki zaufaniu Koleżanek i Kolegów, zostałem wybrany na funkcje: wiceprzewodniczącego Rady Powiatu SLD w Bielsku Podlaskim, wiceprzewodniczącego Podlaskiej Rady Wojewódzkiej SLD oraz członka Rady Krajowej Sojuszu.

Poza działalnością polityczną, realizuję się w życiu studenckim. Obecnie studiuję prawo na Uniwersytecie w Białymstoku.

W wolnym czasie rozwijam moje hobby. Jestem pasjonatem historii starożytnej, w szczególności Imperium Romanum. Do pozostałych zainteresowań należą bieżące problemy międzynarodowe, sprawy naszych wschodnich sąsiadów oraz, oczywiście, polityka krajowa. Największy relaks i przyjemność sprawia mi dobra lektura.

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C