image_intro_alt

Żukowska: Zasady zapisów na szczepienia powinny się zmienić po to, żeby ludzie strasi nie czekali na mrozie w kolejkach

Jesteśmy opozycją konstruktywną i nie będziemy potępiać w czambuł PiS-u za to, że zmieniły się warunki na które rząd nie ma wpływu, ponieważ Pfizer okroił liczbę szczepionek, które może nam dostarczyć, ale powinny zmienić się zasady zapisu na szczepienia.

Te zasady zapisów na szczepienia powinny się zmienić po to, żeby ci starsi ludzie, nasi dziadkowie, nasi rodzice, nie czekali na mrozie w kolejkach, zwiększając możliwość zarażenia się covid-em czy przeziębiając się.

Mam jeszcze jeden pomysł dla rządu, zgłoszony przez moją mamę. Są osoby, które są na ePUAP, które mają kwalifikowany podpis elektroniczny, czy one nie mogłyby zarejestrować swoich rodziców na to szczepienie?

Anna-Maria Żukowska, posłanka

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!